Vad är det som säger att din åsikt är den som är rätt?

Idag har jag kommit över flera inlägg som tangerar ordspråket jag ofta upprepar, nämligen ”det finns lika mycket åsikter som det finns människor”.
För så är det, vi har alla olika uppfattningar om vad som är rätt och fel. Jag tänker och tycker så här, för enligt vad jag har upplevt i mitt liv så är min sanning denna. Vad du i din tur tänker och tycker, beror lika mycket på vad DU har upplevt och vad DU anser är din sanning.

Ordspråket dyker allt som oftast upp i min skalle då jag sitter på möten med många personer och lyssnar på deras åsikter. Ibland blir man lite skrämd, speciellt med tanken på att mötesdeltagarna är representanter i mötet genom demokratiska val eller anställning. Eller frivilligt. Vilken makt som finns i mötet.

September är en månad som verkligen kör igång med massor av möten. Sitter man med i många styrelser och grupper så är det minst två-tre möten varje vecka. Plus alla evenemang som man är med och ordnar. Tänk hur många beslut som fattas under denna månad. Och hur många förslag som sågas för att de inte passar in i gruppens världsbild. Vissa personer är ju starkare än andra på möten – och oftast är det de som pratar mest och rör till saker och ting värst som kan bli den som tar beslutet. Men oj, hur går det ihop?

Men, det här med att ha olika åsikter är ju inte en negativ sak, snarare så berikar de möten. Valet sitter ju sedan i mötesdeltagarna att komma överens utan att totalt såga någons idé. Att tillsammans se till att alla blir hörda och sedda. Att koppla ihop allas världsbild till en helhet. Men, går det till så egentligen? Kanske det är ett önsketänkande från oss alla, fast vi tänker olika?

Jag läste också ett inlägg om negativa tankar.
Du har säkert hört orden ”tänk positivt”? Av erfarenhet vet vi att det ibland är omöjligt att tänka positivt. Men rådet jag läste var att, om du istället för att anstränga dig för att  ”tänka positivt”, bara skippar de negativa tankarna – så kommer de positiva av sig själv. En negativ tanke är bara negativ för att du tänker negativt. Och det värsta av allt är att den negativa tanken begränsar ditt liv. Om du slutar tänka negativt – så kommer du att se många möjligheter. Och utmaningar.

Det är då du kommer att hitta allt det du innerst inne drömt om, inom dig själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *