Att gå framåt

Ibland är man sin värsta motståndare. Man är den som sätter käppar i hjulet, den som vägrar se framåt istället för bakåt – och den som låser in sig själv.
Ibland behöver man säga till sig själv på skarpen – ge dig. Gå undan.

Livet har massor att ge – mycket mer än vad vi kan förstå. Vi behöver inte alltid ha kontroll. Vi behöver inte planera allt i detalj. Ibland räcker det med att öppna dörren – och låta den vara öppen.


Om vi tillåter oss själva att tro på att ödet bestämmer – och att möjligheterna kommer emot oss, då kommer det att hända saker.
Lita på det.

Sitt inte och lid. Lås inte in dig. Våga konfrontera dig själv. Våga klappa dig själv på axeln och ta emot det som kommer.
Fokusera inte på ekonomiska frågor. Fokusera inte bara på det praktiska. De kommer ändå att vara med dig i dina beslut – men de skall inte vara de allra viktigaste. För tro mig, lägger du för mycket fokus på ekonomin – så kommer du aldrig att våga utveckla dina drömmar. Fokusen på den ekonomiska biten kommer att hindra dig. Men observera nu, jag menar verkligen inte att du skall vara irrationell – men du skall lägga fokusområden rätt. Inte låta dem bli ett hinder.

Din inre röst, din dröm. Den finns där, eller hur? Lyssna på dig själv. Vad är det du vill? Öppna ditt synfält – låt det bli brett. Vad begränsar dig när du ser framåt? Är det gamla tråkiga händelser? Är det människor i din närhet som inte tror på dig? Är du rädd att misslyckas? Är det någon som kan stoppa dig?
Försök analysera svaren du får. Vad kan du göra för att tysta dem? Är det något som kanske bara du ser. Kanske det inte borde ha så stor påverkan egentligen. Kanske det till och med bara är en skyddsmur. För att rädda dig själv från att begå misstag?

Tänk framåt. Tänk dig att dessa begränsningar var så pass starka att de stängde in dig. Du fick aldrig upp dörren. Tänk dig sittandes på bänken som pensionär. Du surfar på din telefon. Du ser alla andra som vågade och klarade sig. Lyckades. 

Vad tänker du då om dina val? Är du nöjd över att du lät dina begränsningar bestämma? Är du nöjd över att du inte tog chansen att göra det du alltid drömde om? Sitter du där nu  med en stor inre besvikelse över dig själv?  För att du inte vågade? För att du låste in dig själv. Och dina drömmar.

Jag har gjort många fel val i livet – men vet du vad  – dessa misslyckandena har gett mig styrka. En styrka och kunskap. Mod. Jag ångrar ingenting. Tvärtemot – det har gjort mig till den jag är idag. Modig. Vågar. Tro. På. Mig. Själv. Och. Andra.

Jag tror på dig också!

Ha en bra dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *