VÅGAR DU TA STEGET?

Har du en dröm som du önskar av hela ditt hjärta skall bli verklig? Men du vet inte hur du skall nå den?

– Ärligt, vad är det som stoppar dig? Är det bekvämlighet, avsaknad av mod eller har du dåligt självförtroende? Eller är det så att jantelagen är så inpräntad i hela ditt sätt att leva – att du inte hittar vägen ut därifrån? Eller är det så att du skyller på andra saker för du lever så bekvämt just nu och orkar inte ta nästa steg?

Att ta ett steg framåt är att komma närmare drömmen. Vill du utveckla företaget, byta jobb eller pröva på något nytt? Att våga ta ett steg framåt behöver inte betyda att du skall simma över Atlanten. Det betyder inte heller att du skall lära dig hoppa fallskärm.
De flesta vet vad jantelagen innebär. Många utnyttjar jantelagen på grund av bekvämlighet. De orkar helt enkelt inte gå utanför jantelagen. Utanför bekvämlighetszonen. Ibland är det bara så bekvämt att hållas i zonen. Inte behöva anstränga sig för att vara annorlunda, modig eller framgångsrik.
Alla nya saker är obeprövade. Att våga testa nya saker är att ge sig själv tillåtelse att misslyckas. Resultatet kan vi inte se på förhand utan det gäller att våga testa sig fram. Att dra in andan, klappa sig själv på axeln och viska till mig själv – jag vågar testa på detta. Ingen tar livet av mig om jag misslyckas. Och så gör jag det. Och tammetusan – det gick vägen! Har du testat på detta någon gång? Jag har gjort det många gånger och varje gång jag gjort det växer mitt självförtroende. Ha, olyckskorparna – nu visade jag er igen att jag vågar och att jag kan!
Är du perfektionist är tröskeln högre att våga testa något nytt och annorlunda. Perfektionisten vill veta resultatet på förhand plus vad det kommer att ge och innebära i deras liv. Så perfektionisten vågar inte testa nya saker. Har du en perfektionist inneboende hos dig? -tysta ner den! Den som inte vågar ta ett steg framåt, kommer att stampa på samma ställe hela sitt liv. Du vill väl framåt?
För att nå framgång finns det några steg du kan fokusera på:
Första steget – förklara för dig själv att ingen tar livet av dig fast du misslyckas. Ifall du misslyckas så är det är bara att skaka förlustdammet av axeln och ta ett nytt steg framåt. Ge aldrig upp!
Andra steget – tysta ner perfektionisten. En perfektionist är feg och bekväm. Perfektionisten vågar inte ta steget framåt eller ta risker. De stannar kvar på samma ställe för där är tryggt att vara. Så vill väl inte du vara? Du har väl dina drömmar, eller hur?
Tredje steget – beröm dig själv varje gång du lyckas. Låt ditt självförtroende växa. Du kan, du vågar och du är bäst i hela världen!
MOD! VÅGA! Du är modig nog att VÅGA!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *