Stoppa mobbningen bland barnen innan det är försent

Mobbning är på tapeten igen. Det är jag glad för. Vi kan inte prata nog om det. Vi måste hela tiden, hela tiden lyfta upp det och prata om det. Vi måste vara medvetna om att det sker nu, det skedde igår och det sker i morgon. Den rubrik som nu delas aktivt på sociala medier är denna: http://newsner.com/2014/11/snart-brakar-ingen-med-mig-mer-14-aringen-tog-livet-av-sig-brevet-gor-sa-ont-men-alla-borde-lasa-det/

Jag har ju tidigare skrivit om detta med mobbning, om vad jag själv har varit med om (till en del).  http://www.celma.fi/2014/05/mobbare-med-daligt-sjalvfortroende/ och   http://www.celma.fi/2014/05/lilla-van/.

Jag skulle kunna skriva så mycket mera, men jag vet inte om jag vill.

Men det jag vill göra att att nå ut till de som lever mitt i det. Till de som blir mobbade och till de som mobbar. De som är barn ännu. De som måste lära sig att det inte är ok.

För som förälder så tror man ju inget ont om sitt barn. Man tror ju inte att de skulle göra någon annan illa. Nej, vi tror ju gott om våra barn. ibland vet man inte heller som förälder om ens barn blir mobbat. För som barn skäms man över att bli mobbad. Du vågar inte berätta åt vuxna vad du är med om.

Jag har skrivit en saga som handlar om både mobbning och sociala medier. För inom det området händer mycket. Jag har till och med hört att sådant händer i närheten. Det är så ledsamt. Och det är så farligt.
Den här sagan som jag skrivit vill jag gärna komma ut till skolor och läsa till barnen. Och varför inte lärarna? Diskutera med barnen, både om sociala medier och mobbning. Vad är ok, vad är inte ok?

http://www.celma.fi/forelasningar-workshops/sociala-medier-for-barn/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *