Sitt inte ensam å uggla. Kom med i nätverk.

Jag kan ju prata mig varm och hes om att vi måste nätverka som företagare. Många kanske inte inser vad nyttan egentligen är med det, eller så tar de sig helt enkelt inte tid att bege sig ut för att träffa andra företagare och presentera sig.
Sen finns det ju den här blygheten som vi lider av, att inte våga gå fram till en obekant person och börja prata. Det kan ju faktiskt nog vara lite läskigt. Bäst är det ju om den andre kommer fram till en. Eller att man håller sig till de man redan känner. NEJ, DÅ är det nog inte någon nytta att bege sig ut för att nätverka.

Men ja, vad är nyttan då?
JO:

– Du får ett större kontaktnät med andra människor som du sedan kan anlita för olika behov.
– Du får vara social en stund. Dela förtroende. Diskutera problem, få stöd och råd. Och du får ha trevligt.
– Du kan hitta nya underleverantörer, nya kunder. Referenser.
– Är du ensamföretagare, så kan du hitta någon annan ensamföretagare och tillsammans kan ni erbjuda era kunder ett mycket större paket. Ni kan dela på uppdraget så att säga.
– Du kan dela med dig av din kunskap och du får ny kunskap av andra. Du får tips och idéer om vem som kan hjälpa dig med dina problem.
– Ni kan tillsammans ordna olika evenemang, skolningar etc. Dela på kostnaderna.
– Ni kan tillsammans komma på företagsidéer som annars skulle ha stannat kvar i någon skolåda.
Möjligheterna är egentligen oändliga vad som kan hända då företagare möts tillsammans. För tänk vilken hög med kreativa människor som samlas på samma ställe.

Men, sen behöver man ju inte alltid träffas live – det finns ju ”NÄT-nätverk” också. Där man skriver om sig själv och sitt företag.

Ett forum finns redan som startats på FACEBOOK. En grupp för ”Småföretagare i Österbotten”. Där kan man presentera sig och sitt företag, få tips och idéer på andra företag etc.Där får du gratis synlighet. Missa inte chansen!
Kom med! Det kostar inget!! Absolut inget!
https://www.facebook.com/groups/746727585381753/
fbcoversma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *