Skogstroll och intressanta möten

Den här veckan bjöd på ett nytt år, fruktansvärda stormar och intressanta möten och kunduppdrag.

Jag måste erkänna att jag blev tvungen att öppna kalender för att inse att det var nyårsafton i måndags. På något sätt så har den här veckan innehållit så mycket händelser, att jag har svårt att greppa att allt hänt på sju dagar. 

Jag skrev tidigare om mitt mål för året och det har faktiskt triggat igång mig. Jag kan nu ärligt erkänna att jag led av någon slags fördepression/utmattning inför min 50-års dag och jag var nära nog att nudda i den berömda väggen. Det behöver kanske inte ha något att göra med födelsedagen, det kan också ha varit bristen på ett mål i livet. På något sätt så hade jag svårt att hitta något att sträva till i fjol, det enda jag klarade av är att sträva till att nå kundens mål. Jag satte mig själv åt sidan alldeles för mycket. Men nu i år känner jag mig fylld med energi att både nå mitt egna mål, och alla kunders mål. Tanken på det gör mig alldeles salig och tacksam. Jag är så tacksam över alla fina uppdrag jag får till min firma – de ger mig ett ”YES” varje dag. 

(foto: Mojan photography)

Under veckan har jag jobbat hemifrån förutom fredagen då jag hade ett par möten inbokat i stan. På onsdagskvällen hade vi ett givande kampanjmöte med Leena (riksdagsvalkandidat). Jag tycker det är så intressant att få vara Leenas kampanjchef. Jag förberedde mötet på dagen med att göra upp en kampanjplan – som vi sedan i gruppen gick igenom och fyllde på och ändrade. Det bästa med Leena är att hon är öppen och jordnära – och verkligen en intressant kvinna att lära känna. Så har du bara möjlighet att få en pratstund med Leena så grabba tag i den. Jag lovar ni kommer att få en intressant pratstund. Vi håller på att jobba med hemsidan så den informerar jag om senare, men vill ni följa Leena på FB så är länken här: https://www.facebook.com/Leena-Nikkari-Östman-PolitikerPoliitikko-1275185659298950/

Fotot från ett tidigare tillfälle före jul, jag och Leena Nikkari-Östman.

På fredagen hade vi styrgruppsmöte med ADW-gruppen. ADW är All Digital Week, ett evenemang som kommer att ske vecka 13. All Digital Week är något som ordnas i hela Europa (https://alldigitalweek.eu). I fjol kom den hit till Finland (Helsingfors) (https://www.bildningsalliansen.fi/sv/projekt2016/all_digital_week/) och i år är även vi i Österbotten med. Jag har varit med på två möten och nu sitter jag med i styrgruppen som drar ihop idéerna och tar tag i förberedelserna. Kickoffen kommer att ske den 25 mars i Vasa. Mera information kommer senare. 

Jag intervjuade även en företagare (Björn Wallin), på uppdrag av Linqit (https://linqit.fi/sv/). Det bästa med att intervjua och skriva artiklar är att jag får en trevlig stund med en ny kontakt, och lär mig så mycket samtidigt. Det är uppdrag som jag verkligen ser framemot. 

Intervju med Björn Wallin från företaget CEREX

På lördagen blev det skogsarbete. Eller vi rörde oss inte i skogen, utan på vägen. Stormen som drog över Österbotten i veckan ledde till ett tjugo-tal vindfall på vår villaväg. Min systers sambo och min systerson påbörjade arbetet redan på fredagen, så vi slapp lite lindrigare undan med jobb på lördagen. Jag drog bort riset från vägen, och det var inga små kvistar som hade kvistas bort från de långa granarna. Vissa kvistar var så tunga att det enda jag kunde göra var att släpa ner dem i diket. Nåväl, bra motion var det, men eftersom jag är allergisk mot gran så är jag lite uppsvälld i ansiktet idag. 

Veckan som kommer bjuder på en tur till Åbo, kundmöten, KÖF:ens styrelsemöte, näringslivsseminarium i Vörå, Ensamföretagarnas hockeykväll och sen Gambämark på lördag. 

Nu skall jag slänga mig raklång på soffan och se på några avsnitt av Madam Secretary. 

Ha det så gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *