Överflöd av idéer

Halva veckan har gått, och jag har hunnit med möten, innehållsproduktion och en sväng till Åbo. Under resan till Åbo slappnade jag av så pass mycket att min hjärna hann bli kreativ och jag fick tag i en idé som jag spånat på tidigare. Nu fortsatte den kreativa hjärnan jobba ett steg längre och jag insåg vem jag skall kontakta för att få projektet framåt. Det lustiga av allt var då jag gick i ett köpcentrum i Åbo så mitt i allt fanns idéen förverkligad framför mina ögon. Dock var den inte helt som jag tänkt, men en bit på vägen. Så jag borde väl ta tag i min idé nu och förverkliga den. Före någon annan gör det. 

Så här fungerar jag, jag har alltid en hög med idéer i min skalle. Vissa testar jag mig fram med, vissa faller i glömska. Vissa utvecklas under en lång tid, och sen blir de verklighet. 

Vilket ett samarbete som jag har haft på gång under en lång tid kommer att bli. Verklighet. Troligtvis. Vi har filat och funderat, men inte riktigt hitta den där gemensamma tiden att göra något åt det. Jag har under tiden koncentrerat mig på annat, som att jobba vidare med mina egna tjänster och övriga samarbeten. 

Jag fick höra en företagspresentation i går, och i mitt stilla sinne funderade jag på hur de har haft råd att utveckla en produkt under två år. Med anställda? Ett helt nytt företag. Kan någon berätta till mig hur man gör det? Utan att ha stödprodukter att sälja under tiden? Kan jag också få den möjligheten? Att utveckla mina idéer tillsammans med andra i en grupp. Och med någon som betalar vår lön…     Nå, dream on… 

Nu skall jag jobba vidare med en föreläsning som jag skall hålla i morgon för eventuellt blivande företagare. Jag är tacksam att få den möjligheten. Jag kommer att fokusera på vad en nybliven företagare skall satsa på och vad de skall undvika. Framförallt så kommer jag att berätta om vikten av att nätverka, samarbeta och om nyttan att gå med i företagarföreningen. 

Ikväll blir det näringslivsseminarium i Vörå, en tillställning som är fullsatt. Det skall bli intressant att eventuellt få träffa nya bekanta företagare och givetvis bekanta företagare. Österbotten är ju ganska litet. Men jag känner inte alla, ännu. 

Ha det så gott!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *