Målet 2019 skall nås före 23.12.2019

Ett nytt år börjar alltid med nya mål. Att jobba framåt med målet i bakhuvudet är det vi siktar på i januari, men hur fortsätter det i februari? Är det fortfarande kvar, eller har supporten utifrån falerat? Distraherar de yttre faktorerna? Eller försvann energin som var så hög den 1 januari?

När man sätter ett mål är det viktigt att man ser vad man har i ryggraden. Har tidigare målsättningar uppfyllts eller rann de ut i sanden? Vad är möjligt? Vad kan jag göra bättre? 

Vi lär oss av våra misstag, misstagen är oftast den allra bästa läxan. Vi kommer ihåg dem. Därför är det viktigt att komma ihåg dessa misstag då vi sätter nya mål. Vi vet vad vi kan uppfylla – och vi vet hur långt utanför bekvämlighetscirkeln vi kan gå. 

Ett mål skall manifesteras. Att lägga upp ett mål utan att berätta det för hela världen är tillåta sig att misslyckas… i februari…eller mars.

Därför manifesterar jag nu:  Mitt mål för 2019 är att dubbla företagets omsättning och kunna lyfta en ordentlig lön. Det skall jag nå före min födelsedag i december 2019. Belöningen kanske blir en resa till New York (som vi hade planerat till min födelsedag 2018 – men som inte blev av på grund av kostnaden).

Mina delmål är att må bra under vägen, blogga om det (skriva mera), tro på mig själv och fortsätta kliva utanför bekvämlighetscirkeln så ofta att jag slutar tänka på att jag gör det. 

För att nå dessa mål skall jag ta bättre hand om mig, hitta tid till motion, äta mindre kolhydrater och ge mig själv egen tid för reflektion. 

Varje vecka skall jag sätta mig ner och tänka positiva tankar och vara tacksam över det jag får uppleva. 

Det borde ju inte vara omöjligt, eller hur?

Har du konkretiserat dina mål för 2019?

2 reaktioner på ”Målet 2019 skall nås före 23.12.2019”

  1. Kära dagbok, det här inlägget var det finaste och mest positiva text jag sett under januaris första dagar. Jag önskar dig, av hela mitt hjärta, att du tack vare din positiva och osjälviska önskan, har ett blomstrande företag före årets slut.
    Ser framemot vår nästa lunchträff!
    /din vän eva

    1. Maria Norrlin-Asplund

      Oj tack Eva – jag blir så glad över din kommentar <3 Positivitet framför allt 🙂 Ja, jag ser också framemot en lunchträff med dig <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *