Att famla i mörkret

Att fokusera på det som är mest troligt ger oss också det som vi vill ha.
Men ändå så gör vi precis tvärtemot.

Tänkt dig detta:
En man kryper på alla fyra under en gatlykta och söker något. Han verkar lite full enligt polisens tycke.
Polisen frågar vad han håller på med: – Jag letar efter mina bilnycklar, svarar mannen. -Tappade du dem här?, frågar polisen. -Nej, jag tappade dem i gränden där borta, säger mannen och pekar åt ett annat håll. Polisen rynkar sin panna, men då förklarar mannen – Men, det är mycket ljusare här.

Just det, ibland fokuserar man på fel saker, bara för att det är enklare. Lite ljusare, lite lättare. Men det ger ju inget i slutändan. Du kommer ju inte fram dit du vill. Du kommer inte att hitta det du vill.
Så, hur skulle det vara att fokusera rätt och faktiskt en dag känna att det var värt mödan att bege sig ut i mörkret och söka.

Jag famlar i mörket ibland och jag tar den enkla och ljusa vägen ibland. Men jag vill nog påstå att jag har hittat rätt där jag är just nu. Förutom att jag skulle kanske önska att världsekonomin kunde svänga uppåt – för allas skull. Svackan känns.
Dagens klagoblogg. Eller dagens sanning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *