Nyttan av ambassadörer

En ny vecka har börjat och jag tillbringar min arbetsdag i mitt hemmakontor. Jag tycker det är så skönt att börja veckan med att jobba hemma. Den där stressen som man kan uppleva på söndagar minimeras då jag vet att jag inte behöver åka någonstans följande dag. Och sen blir det desto roligare att fara till kontoret följande dag.

Jag hade fullt program förra veckan, och så ser även kommande vecka att bli. 

Jag besökte näringslivsseminariet I Vörå i torsdags och det ångrar jag verkligen inte. Föreläsarna var intressanta och jag hann träffa flera bekanta. Pausen var lite onödigt kort för att hinna stifta bekantskap med någon ny företagare, men jag kan tänka mig att den var passlig för sådana som inte gillar att nätverka. Tyvärr så såg jag ju igen hur vi Österbottningar beter oss på ett nätverkstillfälle – människorna samlas i små grupper och svänger ryggen till de övriga. Det är ju inte så det skall fungera då man är ute och nätverkar. Men hur ändrar man på ett sådant beteende? Hur brukar du bete dig och vad tycker du att du haft för nytta av att nätverka?

Jag måste säga att jag är så tacksam över alla nya bekantskaper och nya vänner jag får på de evenemang där jag rör mig. Jag skulle inte vilja vara utan en enda bekantskap. Vi har nytta av varandra hela tiden. Ofta. Vi blir varandras ambassadörer. Och ambassadörer är guld värda.

På fredagen var jag till YA och föreläste för  sista årets frisörstuderande.  Några av dem som var med på föreläsningen tog verkligen till sig det jag berättade om – och tackade efteråt. Jag ”skrapade”  bara på ytan då det gäller företagande, synlighet och nyttan av nätverkande, men jag hoppas de gick hem med nya insikter och att vi träffas på nytt någon gång. 

På kvällen hade vi hockeykväll för ensamföretagare. Ett tillfälle dit Kustösterbottens ensamföretagare och Etäläpohjanmaan yrittäjät var inbjudna. Vi blev bjudna på middag av Elisa och Sport, och vi fick ta del av en spännande match som slutade bra – Sport vann 2-1 mot Kärpät. Jag är ingen hockeyfantast, men visst var det kul att följa med. Speciellt då det slutade så bra!

På lördagen var jag och min man på den nästsista föreställningen av Gambämark. Oj vad de var bra. Kul att vara på teater också, det var en tid sedan. 

Söndagen fick bli en vilodag, förutom att jag var ute på en promenad med dottern och hennes hund. Takten var dock inte så snabb, det var ju skithalt – men den friska luften var fantastisk. 

Den här veckan bjuder på flera kundmöten, ett par planeringsmöten med samarbetspartners, ett seminarium, styrelsemöte med strategiplanering, en begravning i Åbo och sen en kryssning till Stockholm. Fullt upp med andra ord. Så idag låter jag takten vara lite saktare. Måste samla energi för att orka köra i hundratjugo resten av veckan. 

Ha det så gott alla 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *