Måltänkande

Jag har många gånger skrivit på bloggen om att nå mål, men det är ju ingen orsak att inte skriva om det på nytt. Sökte efter en sak igår och råkade på mitt slutarbete i NLP. Att nå sina mål.

Såg även mina anteckningar om vilka mål jag själv skulle vilja nå och insåg att jag faktiskt uppnått flera av dem. Ett annat memo som fanns på kompendiet var ett uttalande från min dåvarande studiekollega ”Man kan inte tvinga fram sina mål. Man måste gå sin färd, sin väg. Ibland inser man att man nått sitt mål utan desto mera funderingar (för man kan nå sina mål omedvetet också).”

En annan sak som är viktig att hålla i minnet är att man inte alltid behöver nå just det uttalade målet man nämnt, det kan lika bra bli något annat. Huvudsaken är dock att man mår bra på vägen och har en vision.

Mina mål som jag hade antecknat ner våren 2012 bestod av mitt företag, mitt dagsjobb, mitt beteende, kompetens och vad som kommer att hända med mig då jag uppnått mina mål. Några av dessa är uppfyllda och de i sin tur har gett mig mera mod att fortsätta nå resten av målen. Så nu kan jag säga att av erfarenhet så lönar det sig att börja med sig själv, sitt tankesätt, beteende och självkänsla. Att försöka lära känna sig själv, hur du tänker och reagerar vid olika situationer etc. Det är inte lätt och det kräver en hel del kunskaper om hur du skall tänka, men man kan lära sig. Rekommenderar verkligen kursen NVC och NLP.

Några råd kan du hitta här:

http://youtu.be/hGEk9zMhgI8

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *