Kreativitet

Har landat i vårt hem nu efter 9 veckor på sommarstugan. Alla mina planer på att hinna läsa och studera for till intet, men det gör inget. För vi hittade ett nytt projekt – jag och min man. Mera om det sen.

Men nu tillbaks i vardagen så känner jag sådan lust att ta tag i allt som jag inte orkat eller hunnit med i sommaren – och en sak är ju att uppdatera min blogg.

Sökte efter ett passligt ämne och råkade hitta ordet ”kreativitet” i en bok jag köpte i vårast ”Effektiv visuell kommunikation”. (ett ämne som jag skall börja studera lite närmare nu i höst.. för jag hinner ju nog det 😉

Visuell kommunikation kräver förståss att man är kreativ och att man har många idéer. Idéerna måste dock vara inom vissa ramar, för budskapet skall ju uppfattas av mottagaren också. Men ramarna skall inte heller vara för strama – lite måste man nog tänja på dem också.

I stora företag är det svårt att vara kreativ, de flesta tänker på samma sak och det hela leder till ingenting nytt.

Men hur hittar man nya idéer då, om man sitter innanför dessa fyra väggar och finner inget nytt att se eller ta inspiration av.  I boken skriver man att man kan ta en annan väg till jobbet, gå på skuggsidan av vägen, kika upp på husfasaden eller smita från jobbet och gå på bio. Resa, få nya perspektiv. Sammanfattningen är ”Gräv inte där du står. Gräv någon annanstans, kanske där du inget förstår”. 

Så rätt dom har. För i sommar i och med min mans och mitt nya projekt så kom jag in i en helt ny värld som jag tidigare inte brytt mig så mycket om. Nämligen vad allt man kan göra av gamla saker. Gamla möbler, verktyg, lampor, dörrar etc. Mitt i allt öppnades en ny värld för mig och jag håller på att spricka då jag inser allt vad man kan göra av detta. Och det bästa är att jag får inreda ett helt hus på detta sätt. Vi köpte nämligen ett torp som var fyllt med inventarier. Dessa saker (som vi inte sålt) så kommer att fixas upp och sättas in i huset efter renoveringen. Vi kommer inte själva att bo där utan torpet kommer att fungera som inkvartering för turister/gäster. mera info: www.selmastorp.fi

Så nu får jag vara kreativ på det sättet som jag vill, som jag vill att ni skall få uppleva det och som gästerna skall få uppleva det. Litet annorlunda inkvartering. ”Inrett med kärlek”

Mera om kreativitet i nästa inlägg. Vill ju inte tråka ut er på en gång…

IMG_0955

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *