Hur blir man mera kreativ

– ja, det är frågan det. Ibland har man ju bara idétorka, och det är just de dagarna då man borde vara mest kreativ. Ibland får man ett uppdrag som kräver nytänkande och man märker till sin förskräckelse att man har inget att komma med. Sådan gånger brukar det löna sig att lämna uppdraget och sidan och söka inspirationen från andra håll. Bäst brukar det vara att gå ut i naturen och låta den ge  inspiration, slappna av och bara låta tankarna flyta.

Det finns faktiskt en del tips och råd hur man hittar inspiration till nya idéer.

Man kan lura sin hjärna genom olika metoder som associationsmetoden (brainstorming) , rollspel (spela kund, olika roller), skissning (teckna) , tribe (arbetsgrupper som löser varsin uppgift), motsatsmetoden (motsatser och konflikter) och bakvägsmetoden (att arbeta sig bakåt i idén).

Men viktigast av allt är att förtränga bort de gamla tankarna, vanetankarna och tankarna på att ”så här har vi alltid gjort”.

Aftonbladet skrev i en artikel att man kan ställa frågor ” vafförårå”, som en fyraåring 🙂

 Varför har han de där kläderna? • Varför har hon just röda glasögon?• Varför är asfalt svart?• Varför har de valt det här typsnittet?• Vart ska de gå någonstans?

___________________________________________________

“I never made one of my discoveries through the process of rational thinking”     – Albert Einstein

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *