Den som inte vågar vinner inte

För att vinna måste man våga. Jag får ofta frågan eller kommentaren – jaha, vad håller du på med för nytt nu igen? Ja, jag älskar att pröva på nya saker. Att utmana mig själv. Att kliva ur bekvämlighetszonen. Att våga. Och framförallt våga lyckas eller misslyckas. Skillnaden mellan att lyckas och misslyckas är hårfin. Det bär eller brister. So what?

Under största delen av mitt liv har jag inte vågat. Men någonting i mitt liv ändrades då jag insåg att det inte alls är farligt att misslyckas. Vad kan egentligen hända då man misslyckas? Ingen har tagit livet av mig ännu för att jag har misslyckats. Jag har insett att för att vinna måste man ta ett steg. Jag vågar testa mina drömmar. Jag vågar kliva framåt. Eller bakåt…

Behandla dig själv väl, så blir du också behandlad väl av andra. Många av oss, de flesta av oss bär på begränsade föreställningar om sig själva. Detta är något vi har fått av vår omgivning, en gåva vi egentligen inte velat ta emot – men som getts med oförstånd.

”Mina ord reflekterar mina tankar, mina tankar reflekterar mina föreställningar och mina föreställningar, speciellt de omedvetna, leder mitt liv” – Judith Lasater –

I livet finns det saker som är sant och det finns saker som vi tror. Vi tänker ofta – jag kan inte. Tanken är vår räddare för vi är rädda för att misslyckas, att få kritik och känna skam. Därför är det enklare att tänka och säga ”jag kan inte”.

Det finns ett behov bakom varje beteende. Även bakom varje tanke ”jag kan inte”. Behoven är oftast att vi vill känna trygghet och säkerhet.

Hur vågar vi gå utanför boxen då? Hur vågar vi göra något nytt och spännande? Du kan börja med att fråga dig själv

  • Vad vill jag uppnå? Vad har jag inte tidigare lyckats med?
  • Försök hitta din begränsade föreställning som hindrat dig att uppnå det du vill.
  • Vilka behov har du tillfredställt genom att tänka att du inte kan? Vilka positiva saker har föreställningen gett dig? Har du känt dig tryggare och säkrare?

Vågar du ta ett beslut nu att uppnå din dröm eller anta en utmaning? Om du vågar, ta med dig dina gamla föreställningar och dina nya. Koppla ihop dina gamla föreställningar och behov tillsammans med nya behov som hjälper dig att nå det du vill.

Vad är din nya positiva och stödjande tanke?

Våga tro att du kan. Våga testa, du lyckas eller så misslyckas du. Huvudsaken är att du förstår att det är inte hela världen att misslyckas.

#blogg100

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *