Blogg100, dag 4 – att sätta mål

Tänkte skriva några inlägg om att lägga upp mål, och hur man kan nå dem.

Det är ju alltid svårt att tro att man skall klara av att uppnå sina mål, eller så vet man inte hur man skall gå tillväga för att överhuvudtaget nå dem. Jag kommer att återkomma till mera teori om detta en annan dag, men idag har jag möten hela dagen inkluderat kvällsprogram så det finns inte så mycket ”fritid” att koncentrera sig på teorin.

Mina kunskaper om detta har jag fått genom NLP-kursen som jag studerade förra året. 

Jag gjorde även en video som jag skall dela med mig av en  annan dag. 

 Men idag vill jag dela med mig av ett avsnitt/ en övning ur boken ”Ditt bästa jag – oftare” av Niklas Daver.

 

Gungstolstestet

Utför gungstolstestet på något av de resultat som du har bestämt dig för att nå. 

Tänk dig att du är riktigt gammal, kanske 85 eller 90 år.

Du sitter i gungstolen och tänker tillbaka på ditt liv. Fundera först på vad det innebar att realisera resultatet. Vad innebar det för dig att uppnå det? Hur viktigt var det att uppnå? Vilka konsekvenser ledde det till som har varit viktiga för dig?

Ägna sedan en stund åt att fundera på alternativet. Att du inte brydde dig om att uppnå resultatet. Hur känns det när du sitter i gungstolen och tänker tillbaka? Känns det bittert att du inte gav dig själv möjligheten att uppnå det? Vad skulle du har gjort annorlunda isåfall?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *