Blogg100, dag 3

Att arbeta mycket kan ju inte vara helt bra för hälsan. Ändå finns det väldigt många som arbetar nästan all den vakna tid de har. För tillfället är elektrikern här och jobbar, och klockan är ju trots allt halv åtta på kvällen. Egentligen hör jag ju nog till den kategorien också, men jag anser inte det särskilt betungande. Jag tar emot nya intryck varje dag, och jag hänger på de sociala medierna varje dag – för att hålla mig uppdaterad om vad som e på gång, och för att få nya idéer hur jag skall marknadsföra företagen jag sköter om.  Men ack så mycket jag ändå missar, för hjärnan kan ju inte ta emot all info som kommer emot dagligen.

Ibland behöver man vila hjärnan och då är det skönt att vara på ett ställe som inte bjuder på så mycket aktiviteter eller uppdateringar. Det är då jag stortrivs på vår sommarstuga. Eller i skogen. Det är där jag andas in ny inspiration och lugnar ner min överbelastade hjärna.

Det finns ju andra sätt också att vila hjärnan. Man kan t.ex. stryka en dag från almanackan – och göra ingenting. Men det vet jag inte om jag skulle klara av. Jag skulle säkert få så mycket idéer de dagarna som inte fanns – att jag skulle ha dubbelt mera arbete nästa dag.

Nä, nån kväll eller söndag nu och då är helt passligt – att inte göra nåt. Eller läsa nåt. Eller se på nåt. Bara vara. Vila hjärnan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *