Är företagarlivet ett kall?

Är det ett kall att bli företagare, eller är det bara för att man är duktig på att producera en produkt?

Varför blir man företagare? Varför ger man upp tryggheten med att få en stadig inkomst?

Jag läste en artikel i tidningen Nära där man skrev om ”ditt kall”. Man har hört att det är ett kall att arbeta inom t.ex sjukvården eller prästyrket etc. Men kan man även säga att det är ett kall att bli företagare?

I artikeln säger författaren att ”det handlar inte om vad man gör, utan HUR man gör det”. De flesta av oss har större potential i oss än vad vi tror men vi använder oss inte av vår kapacitet och vi ser inte de alternativa vägarna vi skulle kunna ta. Att ta ett steg åt sidan och fråga sig själv vart man är på väg, och om det verkligen är dit man vill gå är en utmärkt startpunkt då man begrundar mål och mening med sitt liv.

Vi har alla ett val av att göra något med det frö som växer inom oss – låta det växa eller låta det dö.

Vad väljer du?

Ett ordspråk som jag minns jag hade i huvudet då jag gjorde ett val var  ”Om du tänker för länge på nästa steg, kommer du att tillbringa ditt liv stående på ett ben”

I artikeln fortsätter författaren med att berätta hur man skall finna det egna kallet. – Hitta det som får ditt hjärta att sjunga. Var modig. Det är modiga personer som vågar följa sitt hjärta, som vågar gå emot strömmen och hålla bilden framför sig vart man än är på väg. Mod att våga fortsätta gå trots att man stöter på hinder, hån, förlöjligad, fattigdom och misslyckande. Mod att ta några steg i gången. Våga släppa taget och hoppa rakt ut i det okända..

 

(källa: www.tidningennara.se)

2 reaktioner på ”Är företagarlivet ett kall?”

  1. Superbra skrivet!!!:) Du är toppen! Visst, jag tror företagande också är ett kall. Trygghet är att bara leva och älska. för att göra de två andra som också alla behöver;utvecklas och skapa mervärde för andra, måste vi släppa på tryggheten, ha mod som du sa; :). Man kan fundera både vad man gör , HUR man gör det och VARFÖR man gör det:). Ingen ska jobba bara för pengar, utan man ska ha passion för det man gör. ha glädje i jobbet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *