Är en företagare någonsin privat? Eller heter det annars bara privatföretagare?

Är man som företagare någonsin privat? Och vad skall man göra för att undvika att bli taggad av virus?

Man ser ofta diskussioner om hur viktigt det är att informera sina anställda om hur man vill att de skall prata om företaget på sociala medier. Viktigt är det även att anställda som har företagets kläder på sig (med logo) hur de beter sig ute tillsammans med kunder och icke kunder. Alla är medvetna om att man bär ett visst ansvar för företagets image då man rör sig ute bland folk.
Lika viktigt är det att tänka på hur man beter sig i trafiken om man kör företagets bil (med logo). För garanterat så är det själva företaget som får lida om den anställda buskör med firmans bil.

Men hur det med företagaren själv då? Det är minst lika viktigt, trots att du vet hur du skall bete dig var du än rör dig. För du är ju din egen firmas rykte. Det är du, och ingen annan än du som ger ditt eget rykte.
Men det vet du ju redan.

Det jag vill komma fram till är att man också måste tänka på hur man beter sig på sociala medier. Hur man skriver, klagar och “lever till”. Hurudan profilbild man har. På sin privata sida. Det är superviktigt.

FÖR:
Då man som privatperson söker information idag så vet man kanske att han eller hon har en viss firma. Men man kanske inte kommer ihåg vad firman heter. Då söker man på facebook efter denna person, på namnet, och kommer då till din privata Facebook-sida.
Nu beror det ju på hurudana inställningar du har på din privata sida, om man slipper in och kolla din profil eller inte.

Rekommendationen är ju nog att den skall bjuda in åtminstone till din profilbild och kontaktuppgifter. För du som företagare vill väl ha kunder, eller hur? Vill du vara helt anonym så kanske du inte är företagare? Eller? (det finns ju förståss skillnader på företag också, det är jag medveten om)

Men, det du borde tänka på (speciellt om du är ett tjänsteföretag som behöver kundkontakter) att du har en seriös profilbild som visar ditt ansikte och gärna får det vara proffsigt. Lika proffsigt som ditt företag är.

Detta gäller inte endast då kunder söker dig, utan även när du är in och skriver, kommenterar och diskuterar överlag. När du gillar inlägg på “gilla-sidor”. Det syns utåt. Till alla andra som också gillar samma sida. Där syns ditt namn och din profilbild.
Sen borde man ju som företagare även tänka på vad man skriver på sina privata sidor. Google ser allt. Allt som man skriver öppet syns. Och lämnar kvar. Och kan delas av andra.

 

Men nog om det. En annan aktuell sak som figurerar just nu.

->Taggningar. De flesta vet idag att det går virus med jämna mellanrum, det som senast nu varit aktuellt är porrfilmerna där vänner blir taggade.

Ett tips för att undvika att bli taggad,är att gå till inställningarna på din privata sida.

1. Välj inställningar (övre blå balken, pilen ner)
2. Välj: tidslinje och taggning
3. Klicka på (i rutan till höger) – vill du granska inlägg där vänner har taggat dig innan det läggs på din tidslinje – välj PÅ.

Då får du en notis där det berättas att du har taggats (då någon taggar dig) och kan då godkänna eller förkasta.

 

Trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *