Föreläsningar om sociala medier och mailboxstädning

Under de senaste veckorna har jag haft några verkligt lyckade föreläsningar om sociala medier till både företagare och en förening. Båda tillfällena gav mig som föreläsare otroligt mycket energi och glädje. En otrolig glädje över att inse att detta är det roligaste jobbet man kan ha. Vill mera 🙂
Jag vill verkligen fortsätta med detta, och det kommer jag att göra. Tillsammans med en annan företagare så kommer vi att erbjuda ett mycket större paket – ett paket som innehåller allt en företagare eller organisation behöver veta om kommunikation som når fram genom bruset.
Ni skall få mera information om det, bara vi har finslipat vårt material klart.
Spännande tider 🙂

Men under tiden så vill jag som marknadsförare och ”tajtare” om synlighet ge er några tips

– satsa på att synas där din målgrupp rör sig.
– när du berättar om din produkt – berätta om dess nytta för kunden, inte om produktens egenskaper.
– använd ord som skapar bilder hos betraktaren. Använd bilder som pratar till betraktaren och tar fram de känslor du vill väcka.
– använd enkla ord. Som alla förstår. Undvik svårtydlig humor, eller invecklade ord som kan leda till ointresse.

Städa din mailbox

Jag förvånas många gånger då jag sänder ut mail till andra företagare, hur ofta jag får tillbaka meddelandet att det inte går att nå personen, eftersom den har full mailbox. Hur många kunder missar företagaren genom detta?

-Ta det som en vana att städa din mailbox. Du vill säkert vara nåbar, även genom e-post?

Lättaste sättet att få in rutinen ”att städa mailboxen” är att sätta in en notis i din kalender på en viss dag. Gör det varje vecka – du kommer att må så mycket bättre sen. En massa e-post i min mailbox gör mig otroligt stressad, så jag försöker med jämna mellanrum flytta över dem i mappar, och är det så att jag söker ett visst mail – så hittar jag det i mappen.

Det är inte svårare än så.  Kom ihåg – stora filer fyller upp din mailbox. Får du ett mail med en stor fil – för över den till en mapp genast. Redan då undviker du att sända ut irriterande mail till någon som vill kontakta dig – att din mailbox är full och att du inte bryr dig om att städa den. hmmmm…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *