Varför vara arg och bitter på sig själv?

Grisar kan inte flyga, katter kan inte skälla och människan går (i normala fall) inte på alla fyra. Vi vet att det finns något som heter naturlagar. Allt sker enligt dessa. Det finns inget som heter tur. Något händer av en speciell orsak. Orsak och verkan är något som vi alla har hört talas om. Vet du vad det innebär egentligen?

Hermetikerna översätter det på detta sätt: Orsaken är du. Verkan är dina resultat. Med andra ord – det du gör blir dina resultat. Det du sår det skördar du.

Det finns människor som är arga bittra, de muttrar på andra och vill inte se någon förståelse i det som händer. Det är just sådan människor som inte har förstått detta, det du sår skördar du. Men att bli arg ändrar ju inget. Att bli bitter ändrar inget. Det är när man inser att man är bitter på sitt liv som man borde ta och fundera varför det blev som det blev. Det är då man måste börja tänka annorlunda, för att få känna annorlunda. När man börjar tänka på ett nytt sätt så öppnar sig mera möjligheter och man ser nya resultat. Som sporrar till mera. Som gör livet på jorden mycket behagligare och ljusare. Så, vill du inte ha det liv du lever, ta tag i det och tänk om. Det är bara DU som kan ändra det. Ingen annan kan ändra på dina tankar. Ingen annan än du kan skapa en ny orsak för att få en ny verkan.

Så, vad väntar du på? (artikeln skriven med stöd av Ola Wallströms bok, Framgångslagarna)

#blogg100, dag 56

*******

Härligt veckoslut alla!! Själv kommer jag att tillbringa min lördag förmiddag i Rewell Center i Vasa tillsammans med Wivan och massa andra trevligt folk. Kom dit vettja!!

10255016_566159846830594_8075818405711361333_n

 

2 reaktioner på ”Varför vara arg och bitter på sig själv?”

  1. Man kan vara bitter över det liv man fått utan att för den sakens skull vara bitter på sig själv! Man väljer inte allt som händer en! Jag är hatisk och bitter på andra, men det kommer att göra mig stark och oberoende till slut. Usch, tycker verkligen inte om andra, de har gjort mig så illa! Tur att jag tycker om mig själv! ??

    1. Maria Norrlin-Asplund

      Du har helt rätt att man inte väljer allt som händer en. Andra kan verkligen ställa till oreda i ens liv som man inte bett om. Men precis som du skriver så gör livet en stark och oberoende, och man behöver inte acceptera andras beteende mot en. Bästa alternativet är att gå bort från sådana personer.. och fortsätta tycka om sig själv <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *