Våga vara den du är född till

Det händer mycket nu. I inte bara i mitt liv, utan i hela samhället. Folk tvingas bort från sina trygga arbetsplatser och tvingas ut på arbetsmarknaden, som i dagens läge är både hård och har höga krav. Man kan inte längre gå runt och tro att bara för att man har erfarenheter så är du mera attraktiv. Idag handlar det mera om att vara unik.  Vi har ett typiskt exempel som cirkulerar i medierna nu, Smoukahontas. Prata om att bli känd över en natt. Hon visar tydligt att man kan lyckas bara med att vara originell. Att våga vara och våga visa.

Något som jag även poängterar då det kommer till sociala medier och hur företag skall tänka marknadsföringsmässigt, så är det just det – att vara originell.  Att vara unik. Våga visa vem du är, ta fram dina styrkor och kunskaper på ett sånt sätt att de får uppmärksamhet. Glöm grupptrycket. Glöm tanken på att man inte får göra saker på ett originellt sätt. Vi måste våga sticka ut, vi måste visa vem vi är. Vem jag är. Vem jag föddes till. Vad jag kan. Tro på mig själv. Tro på min styrka. Då blir världen genast mycket ljusare och nya möjligheter kommer emot.

”blogg100, dag 20

IMG_1465

4 reaktioner på ”Våga vara den du är född till”

  1. Kan vara ganska stressigt och arbetsamt att alltid ha det trycket på sig. Att hela tiden behöva sticka ut och vara ”på tå”. Långt ifrån alla är extroverta men vill ändå få arbeta och utnyttja sina förmågor på bästa sätt. Dessa individer står sig slätt i konkurrensen när arbetsgivare hela tiden söker dessa som är extroverta och sticker ut och är originella. Men de som är mindre extroverta behöver inte vara sämre för en arbetsuppgift eller arbetsplats. Jag anser att fenomenet är tragiskt för samhället och den enskilda individen. Vi kommer nog få ser mer ohälsa framöver.

    1. Maria Norrlin-Asplund

      Du har så rätt. Jag sökte själv en arbetsplats för en tid sedan och fick påpekan om att det krävs att man jobbar till 120%. Den kommentaren kan jag inte glömma. Som företagare är man van att jobba 200% – men då är det mitt eget val. Tvingas man däremot att jobba till 120 och få lön för 100 så kan man ju nog funderar vart samhället är på väg. Men det är just så det är. Och det är just därför sjukskrivningarna ökar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *