Sommarhälsning

Sitter och läser artiklar från det nya företaget Vaasa insider. Samtidigt som jag läser drabbas jag av en hiskelig skrivlust. Jag har länge haft den – men jag kommer mig inte för att sätta mig bekvämt på en stol och ta datorn i min famn – och bara skriva. Nu sitter jag. Jag sitter i min “chillhörna” och har datorn i min famn. Jag läser artiklarna och tänker – nej, det är nu eller aldrig. Jag måste få ner några ord. Jag måste börja skriva igen. Jag gillar ju det.

I dag har vi årets underbaraste dag hittills. Det är varmt och vinden som blåser svalkar. Vinden flyttar de små hårstrån som inte fastnat i min hårsnodd. Irriterar mig. Men, nej – det gör inget. Det är varmt och skönt. Jag trivs så otroligt bra just nu.

Ledigt har jag inte, kommer inte att ha semester heller. Det hade jag förresten i månadsskiftet maj-juni. Då åkte vi på en riktig semester till Kroatien. Ledig i flera dagar. Gjorde inget vettigt, var bara. Det var så skönt.

Jag är gift med en arbetsnarkoman, så fast vi är på villan under sommaren så betyder det inte att vi har “semester”. Vi jobbar. Min man bygger – och bygger. Hittar en massa projekt. Jag sitter framför datorn och jobbar med mina uppdrag. Betar av dem en efter en. Tar emot nya uppdrag. Har kundmöten. Här emellan skall jag också  hinna jobba med byaforsknings-boken,  redigera texter och sammanfatta historien. Det är ett projekt som pågått några år. Men nu skall den ihop och jag har en tight deadline att hinna med. Men färdig skall den bli – i år. För tillfället finns över  100 sidor att redigera. Texter har vi fått ihop. Till stor del tack vare mina föräldrar som skrivit och intervjuat. Bilder har samlats in och scannats. Hoho, det blir ett stort jobb att få till det till en helhet. Inget lätt, men ack så intressant. Efter korrekturläsningen börjar jobbet med layouten som jag skall göra. Det kommer även att ta tid. Men tiden kommer att finnas – det finns många timmar på ett dygn.

Men före det har jag flera kunduppdrag som skall fixas. En kundbok som skall layoutas. Hemsidor som skall fixas. Och logor som skall designas. Texter som skall skrivas. Jag är lyckligt lottad som har jobb. Jag är så oerhört tacksam att bli anlitad av kunderna. Jag trivs som fisken i vattnet. Jag är så glad och nöjd över att mina kunder tror på mig. Att de är tacksamma för det arbete jag utför och att jag får beröm. Jag är på rätt väg. Och jag njuter.

Annars, ifall du inte hört den här podden där jag medverkade för en tid sedan, så kan du ju ta dig tid om du vill : https://soundcloud.com/user-112634258/13-jag-natverkade-mig-fram-till-mina-forsta-kunder-maria-norrlin-asplund-celma

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *