Nyårstalet 2014

Så var det dags då igen att summera året som gått.

Det har varit ett av de intressantaste åren jag någonsin upplevt under min levnadstid. Vilka otroliga upplevelser man har haft. Både positiva och negativa. Än en gång har jag lärt mig mycket om hur människan fungerar,  både under stress och under glädje. Än en gång har jag lärt mig att stå upp för mig själv.

En stor del av året har varit mycket tungt på grund av det projekt vi påbörjade i fjol, Selmas Torp. Jobbet verkar inte ta slut där, inte bekymren heller. Men trots att vi har mycket kvar att göra där just nu, så vet vi nu att vi kommer att ro det i hamn till våren. Fast trött blir man av att aldrig riktigt kunna slappna av, då man vet att arbetet inte framskrider om inte vi är där och jobbar. En hel del andra händelser som pågår i omgivningen gör ju att man ibland bara skulle vilja ge upp, men som tur är så har man fötts med en massa envishet och kämparglöd i sig. OCH som tur är så är min kompanjon (och man) lika envis och villig att kämpa.

Men vad gäller mitt första företag, CELMA, så har det gått helt okej. Vissa månader har varit jobbiga – men det är väl så det skall vara för att man skall veta att man är företagare. Livet är ingen dans på rosor. Men det är det knappast som anställd heller.

Påbörjade på hösten en föreläsningsserie/workshop för min målgrupp (småföretagarna) om sociala medier och det har varit uppskattat. Haft en paus nu i december, för det finns inte många som tar sig tid till att sätta sig ner och lära sig något under den månaden. Konstig månad den här december. Nåväl, fick bra med tid att avsluta en stor broschyr-beställning som jag jobbat med några månader. (Lägger upp länken till den när den sen publiceras som e-broschyr). Jag har ju även ett par böcker på gång, en byahistorik och en sagobok. Dessa båda är under arbete. Texten till sagoboken är klar för länge sen, väntar bara på illustratörens bidrag. Den andra boken, historiken, är mycket mera tung-roddare än jag trodde. Men ett mycket intressant och givande arbete så här långt.

Fick ju även äran att bli ordförande för Korsholms företagarförening, ett arbete jag verkligen ser framemot att påbörja. Har redan på gång ett evenemang som kommer att ske i april, tillsammans med några andra eldsjälar till företagare. Ett evenemang som skall ge något till alla medlemmar.

Jag har även under året träffat en massa otroliga människor, företagare och politiker, och hittat samarbetspartners till höger och vänster. Det löns verkligen att vara ”om sig och kring sig”. Synas och höras.

Jag har ju även haft foten inom politiken, fast lite på sidan om. Involverad som kampanjarbetare i EU-valet och nu på kommande till riksdagsvalet. Jag är för tredje året i rad styrelsemedlem i Kvinnoförbundet i Korsholm och från i år ersättande styrelsemedlem i Svenska Kvinnoförbundet. Plus att jag nu även blivit invald till Integrationspolitiska utskottet.

Vad som kommer att hända 2015 kommer säkert garanterat att vara mycket mera än som hänt nu 2014, det känner jag på mig. Hoppas dock att det blir mest positiva saker. Fast, det är klart, blir det negativa så börjar jag bli ganska van nu. Kavlar bara upp ärmarna och tar itu med det då.

Men jag önskar er alla läsare ett fantastiskt år 2015, det är nu tillsammans vi skall svänga de negativa trenderna till något positivt, eller hur?

things

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *