Klagomål

Alla företagare får förr eller senare klagomål. Ingen är ju perfekt vare sig privat eller i sitt arbete.

Men en viktig sak som man som företagare bör hålla i minnet är att ett klagomål inte enbart är negativ kritik, utan det är din bästa möjlighet att visa kunden att du tar honom på största allvar och att du får kunden att totalt ändra (höja) sin uppfattning om ditt företag.

Men hur skall man då gå tillväga? – Jo, först av allt – LYSSNA på kunden – utan att avbryta. Låt kunden tala till punkt. Gå inte in i försvarsläge. Avbryt aldrig en upprörd kund. När kunden berättat färdigt om sin feedback, visa åt kunden att du har förstått honom och att upprepa lite av vad han har sagt är det bästa. Öva in frasen (utan att tolka, döma eller kritisera)

När jag har hör vad du säger……. känner jag mig väldigt ledsen att du upplever vår produkt/tjänst på detta sätt. Jag vill ju väldigt gärna att mina kunder skall uppleva att de får bra service/produkter.. Kan vi på något sätt kompensera detta till er?

Kommunikationen skall sedan fortsätta med att DU lyssnar på kunden och försöker förstå vad hans behov är. Försök sedan finna en lösning som tillgodoser bådas behov. (Kunden behöver bli hörd och kanske kompenserad och du behöver känna att du gjort rätt och tagit hand om din kund, och vill fortsätta ha honom som kund)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *