#Inspiration

Dagens rubrik är #inspiration (inlägget hör till bloggutmaning #blogg30, mera info längst ner i inlägget)

Blogginlägget #inspiration har fått vänta på sig. Jag har faktiskt inte haft inspiration att skriva om inspiration. Eller – sanning är att – jag inte haft tid eller ork att lägga på att skriva ett blogginlägg. Oftast är det orsaken till att jag stannar av i mitt bloggande. Tid och ork.
Jag är så imponerad av de som orkar blogga så ofta som de gör. Att de hittar ämnen och att de skriver så mycket personligt om sin vardag.
Ibland får jag inspiration, ibland blir det  totalt stopp. Allt beror på omständigheterna i mitt liv. Vad som är på gång runt omkring mig och vad som händer i mitt liv.

Just nu sitter jag på tåget och är på väg till Helsingfors. Jag skall delta i ett projekt där jag skall bli intervjuad och filmad om företagarlivet. Det är spännande – och lite, pikkulite, nervöst. Frågorna har jag fått på förhand, så jag har haft tid (10 minuter nu på tåget) att förbereda mig. Svaren sitter hur som helst i ryggmärgen – så jag tror inte att jag behöver fundera så mycket på vad jag skall svara.

Inspiration ja. Det är ju det inlägget skall handla om. Inspirationen flödar bäst i mig när jag har bestämt mig för att låta tankarna flyta. Under stress presterar jag väldigt dåligt, jag måste få tid att tänka och bara slappna av. Annars fungerar det inte. Att gå på promenad hjälper alltid. Att vara ute i skogen är också ett ställe som sätter igång den kreativa hjärnan. En stubbe. En kvist. En sten. Mossa. Vatten.

Då jag inte har möjlighet att promenera söker jag inspiration från Pinterest. Det är den absolut bästa källan att hitta inspiration till allt möjligt. För design, för inredning, för trädgård. För allt.

 

Att sitta med på föreläsningar och kurser ger mig även inspiration. För ett par dagar sedan var jag på ett seminarium och lyssnade på Futuristen Nico Herlin. Jag visste från tidigare att han kommer att ge mig inspiration. Och jo, det lyckades han med igen. Jag svarade ärligt på hans fråga om förväntningar – att jag behöver inspiration, för jag har känslan över att jag håller på att dö höstdöden.

Det är mörkt, kulet och jag är trött. Men, som företagare har jag inte råd att vara trött – så det är nog bara att bita ihop och orka. Kvällarna är dock jobbigast, dagarna är bättre då det är ljusare och man får se någon solglimt ibland.
Futuristen Nico sade att vi skall komma ihåg att låta vår hjärna arbeta i den takt som den klarar av. Vi är inga maskiner. Och när vi skall utveckla något behöver vi en stor dos fantasi, och ibland bör vi leka för att komma igång. Fantasi leder till kreativitet som leder till innovationer.

Att sen våga ”dare to dream” – betyder att vi skall ta bort alla hinder som finns för att nå sin dröm. Om jag låter mina hinder bestämma mitt öde – då slänger jag bort mig egna vilja. Min vision är min dröm. Dare to dream. Och våga lägg ett högt mål. Ett mål som du inte når på en gång. Sen påminde Nico oss också om att ”framtiden sker inte oss, det är vi som skapar den. Vi är INTE ett offer för framtiden, vi skapar den tillsammans.”

 

 

 

Bloggutmaning #blogg30

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *