Höst och passion för något nytt!

Hösten har verkligen börjar krypa innanför skinnet nu. Det är så kallt. Jag har njutit varje dag av den underbara värmen vi hade för några veckor sen. Även under den ”värsta” sommarhettan då vi samtidigt höll på att lägga plåttaket på Selmas Torp. Det är mycket skönare att svettas än att frysa. Då kölden kommer på så vill jag bara krypa ihop och röra mig så lite som möjligt. Vi är alla lite annorlunda funtade, eller hur?

Men hösten ger mig något annat. En känsla att vilja börja med något nytt. Lära mig något nytt. Jag är väl en evig studerande. Jag vill alltid lära mig något nytt, fördjupa min kunskap i något eller annars bara få något nytt att tänka på. Man lär så länge man lever, heter det ju. Åtminstone så lever jag enligt den filosofin. Jag skulle aldrig i mitt liv kunna sätta mig ner och tänka att nu har jag lärt mig allt jag behöver för att kunna leva mitt liv fullt ut. Nej, nej – det är av sina lärdomar man blir starkare och starkare. Livet lär, kunskap lär. Du blir aldrig fullärd. Och så är det så skönt att anstränga hjärnan sin 🙂

Det som jag planerar att börja studera nu är en specialyrkesexamen inom företagsledning, ”Utveckla ditt ledarskap och din kondition”. Det är Yrkesakademin i Österbotten som ordnar denna utbildning. Nästa vecka skall jag träffa utbildningsansvarige och vi skall göra upp en personlig studieplan. Ser så framemot detta 🙂 Tänk att få en massa inspiration både i teoretisk kunskap och samtidigt få utveckla min kondition.

Har en hel del på gång inom mitt företag: broschyrer, affischer, roll-ups, some-ansvarig för ett företag och eventuellt ett till på gång, eventuellt en föreläsning om sociala medier, samt bya-forskningskurs i min hemby. Skall även börja fila på texten till den kommande boken (boken om min hemby). Har även några andra småsaker på gång, som t.ex. en barnbok och en sångtext. Men tar gärna emot nya uppdrag, för trots att det låter mycket så är det inte så mycket alls. Dygnet har många timmar som skall fyllas med utmanande uppdrag.

Därför undrar jag: -Har ditt företag behov av att synas bättre i sociala medier? Behöver du förnyat marknadsmaterial? Eller känner du någon som står och trampar vatten och kommer inte upp till ytan? Kanske någon som fastnat i gamla hjulspår och behöver hitta nya vägar att finna nya kunder?

Det är ju helt bortkastat att stå och fundera på att du borde, men du vet inte hur. Det finns hjälp att få. Speciellt nu då vi lever i den tid vi lever. Det börjar bli kris lite överallt. Ekonomiska kriser. Vi skall inte lägga oss ner och dö nu. Vi skall inte ge upp våra företag. Nej, det är nu vi skall visa att vi finns och att vi inte ger upp. Vi måste det, speciellt för vår egen skull. Att driva ett företag är inte lätt, men den som startat ett företag har en passion. Den passionen skall få synas utåt, även fast vi är Österbottningar och lever i tron att vi inte får visa att vi är något. Vi tror att vi inte får visa oss duktiga och tro att vi kan något mera än någon annan. Hmmm. Visst är vi något!!. Vi är jätteduktiga på det vi gör. Vi vet att vi kan, vi måste bara lära oss att visa det också. För vi är något. Vi är bäst på det vi gör. Ingen annan har just din passion. Din passion finns i ditt företag. Visa upp det!!

Vill du veta min passion? Den är att hitta din passion (eller ditt företags) och lyfta fram den. Oftast finns den där som en självklarhet för dig, men det kan vara svårt att få fram den i texter eller marknadsmaterial. Får jag bara tillbringa en liten tid med dig så kommer jag att hitta din passion och hjälpa dig att lyfta fram den.

CELMA2

 

 

 

 

 

Foto: Eliina Puijola

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *