Celmas utveckling

Det är dags för bokstaven C. Och vad är då bättre ord än mitt företagsnamn: CELMA.

Fma Celma grundade jag år 2010. Det var under samma period som jag studerade till Tradenom och jobbade heltid på hälsocentralen. Det var bästa tänkbara tidpunkten att grunda ett företag…. hmmm

Nåja, tanken var att ha företaget på sidan om, att bygga upp det sakta men säkert. Och så blev det – efter min examen fick jag en del uppdrag, men inget jag klarade av att leva på. Så jag sökte jobb som anställd istället. Fick ett projektjobb på Wärtsilä och efter dess slut övergick jag till ett vikariat på Communication & Branding avdelningen. Jag trivdes bra med jobbet, men tyvärr tog vikariatet slut och jag blev tvungen att söka nya utmaningar. Den nya utmaningen blev att bli företagare på heltid. Detta var år 2014. Sen dess har jag försörjt mig själv. Inkomsterna har varierat och jag har utvecklat mina tjänster en hel del under åren som gått.

Den bästa utvecklingen som hänt i mitt företag var när jag träffade min kommande samarbetspartner Anne. Tillsammans har vi startat upp kommunikationsbyrån Existens. Jag kommer att beskriva Existens mera under bokstaven E.

Jag kan ärligt säga att året 2015 gav mitt företag en skjuts framåt, trots att inga miljoner rullade in (men de kommer.. positivt tänkande). Det är inte lätt att bygga upp företag, och under fjolåret byggde jag upp två företag, samt antog rollen som ordförande för Korsholms företagare och KÖF:s enmansföretagarutskott.

Mitt andra företag NorAsp Ab driver jag tillsammans med min man, där vi erbjuder inkvartering vid Selmas Torp. Vi renoverade till stor del torpet själva under åren 2013-2015 – vilket har tagit en del av mina krafter. Verksamheten startade vi upp sommaren 2015 och då var det CELMA som fick jobba med marknadsföringen, utveckling av webbsida och webbshop samt sprida budskapet om inkvarteringen.

För flera år sedan drömde jag om att få jobba vid en reklambyrå. Det andra alternativet var att bygga upp en egen. Jag såg framför mig flera anställda som jobbade i företaget. Det var inget fel på min dröm, förutom den första där jag trodde att jag själv skulle vara anställd. Nej, jag är en entreprenör. Jag måste få utveckla projekten på mina egna sätt, och tillsammans med Anne. Nästa vecka kommer en tredje person in i Existens. Sarah. Vår nya projektförsäljare. Drömmar blir verklighet och jag (vi) fortsätter drömma och utveckla.

Det här året har gett nya kunder där jag har gjort logor, hemsidor och annonser. Att layouta tidningen Existens är även en dröm som gått i uppfyllelse. Tänk att jag fått möjligheten att layouten en hel tidning själv.

En annan sak som jag är mycket glad över är möjligheten att få sitta med i olika grupper och styrelser, att få nätverka och lära känna nya människor. Att kunna vara del av en utveckling, ett projekt. Att få brainstorma tillsammans med andra. Att våga säga ja till nya utmaningar.

VÅGA <3

#bloggaAÖ

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *