blogg100, dag 6 – Målmedvetenhet

Målmedvetenhet vet de flesta vad det betyder, men vad är egentligen innebörden av ordet?

En människa som inte är målmedveten är oftast vilsen, det finns ingen mening att försöka, ”life sucks”, vad är det för vits att leva?..

Men är du målmedveten så finns en större lust att leva, du har en mening, du har kontroll över ditt liv. ”tanken på att något väntar om hörnet”.

När man har mål får man bättre självförtroende, man blir effektivare, du får struktur över din tillvaro och du kan planera på ett klokare sätt. För du vet var du vill och för att komma dit så måste du göra något åt saken.

När man planerar sin väg mot målet är det viktigt att lägga upp delmål. För när du uppnår delmålen så får du glädjekickar som gör vägen till det stora målet mycket lättare. Ifall du inte har delmål så kan vägen till det stora målet bli ganska tungt och jobbigt.

En annan sak som man måste komma ihåg är att inse sina begränsningar och även om det uppstår hinder som gör att du inte kommer att uppnå till dina drömmars mål – är att våga vara flexibel och ändra målet till något som passar din nuvarande livssituation.

Kom ihåg att drömma, du har större kapacitet att nå din stora dröm än vad du tror. För, visst vågar du tro på dig själv?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *