Att tänka positivt idag

Just nu känns det väldigt svårt att försöka vara positivt då man överöses av negativa händelser från medierna och diskussionerna i sociala medier. Vart är vi på väg egentligen?
Hur skall vi kunna se positivt på framtiden då det bara händer negativa saker? Vi måste spara, vi måste ta hand om varandra och andra. Vi måste tänka på alla andra mera än vad vi får tänka på oss själva.

Alla vet om att man själv måste ta tag i syrgasmasken först och sen rädda andra. Men just nu känns det som om alla nyheter kräver av oss att rädda alla andra först och sen själv försöka hitta syrgasmasken. Det går ju inte i längden eller hur?

Så vad gör vi då för att överleva? Skall vi fortsätta älta? Skall vi fortsätta tänka negativt och ropa och skrika ut orättvisan?
Nej, det går ju inte. Vi måste hitta vägen till räddningen. Vägen till att hitta en lösning på det negativa. Vägen till positivt tänkande.

Det är genom positivt tänkande som vi kommer fram till kreativa lösningar. Negativa tankar gör bara att man faller djupare ner i träsket. Väl nere i träsket finns inga lösningar. Där är allt svart. Utan hopp. Negativa tankar dödar kreativiteten.

Kom ihåg att du väljer själv dina egna tankar. Fokusera på att tänka positivt. Lägg undan de negativa tankarna. Tillåt dem inte att komma till dig.

Nu vet jag att orsaken till negativa tankar är på grund av att man har ett problem. Men att välja positiva tankar betyder inte att du glömmer eller blundar för problem, det betyder bara att du ger dig själv syrgasmasken för att överleva. Du orkar bättre med positiva tankar. Du ser framtiden. Du hittar lösningar på dina problem.

Och vi vill ju leva ännu, eller hur?

positiv

 

1 reaktion på ”Att tänka positivt idag”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *