Workshop och ”sekakieltä”

I kväll skall jag leda en workshop för fiskeguider och turistföretagare. Ser verkligen framemot detta, hoppas på givande diskussioner om hur vi tillsammans skall nå internationella turister.

Mest spännande är det förståss att prata ”sekakieltä” eftersom halva gänget är finskspråkiga och halva svenskspråkiga. Jag anser ju att alla skall få ”servicen” på eget språk – men hur jag skall få det att fungera praktiskt är en annan femma.

Det här med att alla skall få service på eget språk sitter väldigt inrutat i mig sedan jag startade mitt första företag som 25-åring. Företaget var en bybutik och sommartid var hälften av kunderna finskspråkiga. Detta tyckte jag var jättekul, för då fick jag prata med dem och ge dem en service de inte var van med att få i den butiken. Kan ju nog säga att kunderna var jätteglada över att få göra sig förstådda i den lilla svenskspråkiga by som butiken fanns. Jag var också jätteglad över att jag hade lärt mig kommunicera på det andra språket. Det var inte lätt, men allt går om viljan finns. Och den finns 🙂

#blogg100, dag 24

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *