Sitt inte ensam och lös världens problem

Det här med att nätverka har jag skrivit många gånger om. Hur viktigt det är. Speciellt för enmansföretagare och småföretagare. För det är sådana som vi som måste lära oss av varandra. Stödja varandra. Puscha varandra. Ge varandra goda råd, förkasta dåliga idéer.

Det är viktigt att ventilera sina drömmar och visioner med andra likasinnade. Inte bara sitta hemma och fundera med sig själv. Oftast är det då man berättar om sin vision för andra som man endera befäster den, eller kanske till och med förkastar den.

Visst är goda vänner bra att ventilera med, men ifall de inte själv är företagare så har de svårt att kunna ge dig den där konstruktiva kritiken som man behöver som företagare. Förståelsen är helt annorlunda om du själv vet hur det är att simma emot strömmen ibland. Hur det känns att våga vara annorlunda, våga testa på nya idéer och flyga högt. (eller kraschlanda…)

Var hittar man dessa goda rådgivare då? Jo, man hittar dem i företagarföreningar, seminarier, workshoppar och tja – på ställen där det rör sig företagare.

Jag har hittat många goda företagarvänner som jag kan sitta och ventilera med. Oftast får jag väldigt goda råd tillbaka och vice versa. Det är något som jag uppskattar mest av allt, speciellt de dagar då man känner sig som den mest ensammaste och ynkligaste företagaren i världen.

Och för att få in knorren i detta inlägg, så önskar jag dig som sitter och funderar på nyttan av att gå med i Korsholms Företagare (eller annan förening), mycket välkommen med i  gemenskapen som vi håller på att bygga upp. Tillsammans gör vi mycket för varandra. Det är helt onödigt att sitta ensam och fundera, då det finns så många kloka medföretagare!

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *