Hur nå ut på Facebook?

Att lyckas nå ut via Facebook är inte det lättaste just nu. Som många vet så har algoritmen ändrats och vi kan inte vara säkra på om vi når ut till våra gillare eller inte. Jag hittade en bra länk idag från ”We are social media” med information om vad man istället skall koncentrera sig på när man tänker marknadsföring och Facebook. Länken till orginal artikeln finns längst ner i inlägget.

Samla information genom dina kampanjer. Du behöver e-post adresser. Inte bara gillare. Gillare är inte det viktigaste. Det viktigaste är att börja lära känna sina kunder och förstå deras behov. En e-post adress är viktigare än en gillare på Facebook. Du behöver lojala gillare.

Undvik gilla-kampanjer. Facebooks algoritm gillar inte det. Tidigare gjorde man massiva kamapnjer för att få många gillare. Det skall man inte längre göra. Facebook märker det och gillar det inte alls.

Var medveten om  att väldigt få av dina fans besöker din sida systematiskt. Promotion är nödvändigt. Du kan inte förvänta dig från alla dina fans att besöka din sida varje dag, men det är upp till dig att påminna dem om att de fortfarande gillar din sida. Ditt innehåll och dess marknadsföring är mycket viktiga.

När någon person delar ditt innehåll så anser Facebook att det kommer från en person, inte från ett företag. Vi talar om människor, inte robotar.

Experimentera med inriktnings inlägg. Genom att rikta dina inlägg för en specifik målgrupp ökar chanserna att få deras uppmärksamhet.

Experimentera med hybrid innehållsmarknadsföring. Chanserna  att lyckas blir större med flera alternativ.

Berätta om företagets milstolpar. Berätta åt dina kunder då du når ett mål.

Mobilanpassa dina inlägg. De flesta läser FB genom sin mobil. Ändra ditt omslagsfoto regelbundet. Svara på kommentarer regelbundet.

Prata med dina gillare ofta. Svara på alla kommentarer skilt. Inte övergripande om du får många kommentarer. Ställ frågor, svara.

Håll koll på när det är bästa tiden att posta inlägg. När den bästa tiden är ser du via Page Insights. Du kan schemalägga dina inlägg, vissa inlägg når bäst en viss tid. Till exempel till nattugglor, de som vaknar tidigt osv. Lägg in fler administratörer till din Facebook sida. Givna roller åt samtliga.

Var underhållande och hjälpsam, sälj inte. Spamma inte. Facebook gillar inte länge försäljningssnack. Skriv underhållande och roliga inlägg. Hitta ett sätt som sticker ut. Konkurrensen är hård. Våga vara annorlunda. Kom på nya idéer.

Var personlig. Visa din personlighet åt dina gillare. Visa din vardag. Bli du med dina gillare. Dela historier. Storytelling. Använd känslor och få lojala och trogna gillare.

Se till att din information är uppdaterad. Kontaktuppgifterna skall finnas tydligt med.

#blogg100,

Read more: 22 Tips To Maintain Your Facebook Reach | WeRSM | We Are Social Media http://wearesocialmedia.gr/22-tips-to-maintain-your-facebook-reach/#ixzz32A9JaWqF

Follow us: @WeRSM on Twitter | WeAreSocialMedia on Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *