Det finns en särskild plats i…. för de företagare som inte hjälper varandra

Det finns en särskild plats i helvetet för de företagare som inte hjälper varandra. Dagens rubrik! Och den kommer ju från boktiteln ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”

Att hjälpa varandra som företagare är något vi måste satsa mera på. Att nätverka och hitta samarbetspartners, nyttopartners och till och med tillsammans kunna bilda egna ”företagar-ringar” eller ”företagar-grupper” är ett måste nu. Vi måste förstå att tillsammans blir man både stor och stark. Tillsammans når vi mera kunder,  vi kan utnyttja varandra och hitta nya sätt att synas och höras på.

Varför satsar man inte mera på detta då? Är man rädd för att synas för mycket? Rädd för att få för mycket kunder? Knappast. Nej, jag tror ju nog att det är ”själv är bäste dräng”-slogan som gäller för oss här i Österbotten. Inte kan man ju börja satsa på att lyfta upp andra inte. Neee – int ere ju läge fy he nu!

Jag kommer att köra hårt på detta med att nätverka genom min nya roll som ordförande i Korsholms Företagarförening. Ni kommer såå att bli trött på mitt tjat, men jag är så envis då det gäller att få fram nyttan med att nätverka så ni vet inte. Idéer finns det, lust finns det och vilja finns det.
Tillsammans med er vill jag fundera på:
-nyttan med samarbeten med andra
-vad kan vi tillsammans göra för att synas förmånligare?
-hur hitta tillfällen för att brainstorma och hitta på nya idéer att synas tillsammans på?
-hitta gemensamma försäljningstillfällen/marknadsföringstillfällen
-ordna gemensamma träffar, lära känna varandra, göra saker tillsammans, gråta och skratta över företagarlivets sorger,  motgångar och medgångar.
-besöka varandra. Hitta varandra. Stödja varandra.
-lära varandra nya saker. Dela på erfarenheter.

 ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHÅ

Vill du förresten samarbeta med mig? Jag har behov av många olika slags samarbetspartners som jag i min tur lyfter upp till mina kunder. Hör av dig genast – slösa inte bort den tid som kan ge nytta och mera inkomst till ditt företag.

Jag jobbar med visuell marknadsföring (där ingår allt från grafisk utformning av marknadsmaterial, dekorationer och planering av försäljningstillfällen).
Social marknadsföring (planering av marknadsföringsinsatser på både traditionella och sociala medier, föreläsningar och workshops)
Föreläsningar kring sociala medier och kundbetjäning, försäljning.
Hjälp med företagsstarter (nyföretagare som behöver hjälp med att nå ut till sina tänkta kunder)
Kampanjarbete.
Skriver artiklar, pågående sagobok, byahistorik och såsmåningom en marknadsföringshandbok till småföretagare.

Sen så gör jag ju en massa andra saker – men dessa ovan är de viktigaste.

vykort-s1

 

2 reaktioner på ”Det finns en särskild plats i…. för de företagare som inte hjälper varandra”

  1. Oj vad det låter positivt från grannkommunens (nej just ja, det var nästan grannen) företagarförening. Och det bästa är ju att Maria får det att låta som att också vi som ligger litet utanför Korsholm är välkomna med i samarbetet. Det tackar vi inte nej till här söderöver (detta skrivs med Närpes som basplats) för även om vi är duktiga på mycket här så vill vi i alla fall lära oss att bli ännu bättre, var och en i sin bransch – förstås. Personligen sorterar jag givetvis företagets nyheter (torde väl alla behöva göra), skeenden och göranden och vissa saker behöver vi hålla för oss själva tills rätta stunden är kommen men det mesta är gammal skåpmat (docjk så användbar den med) som säkert kan vara användbart också för nån i en annan bransch.

    1. Maria Norrlin-Asplund

      Tack Kjell! Du har så rätt – samarbeten skall inte bara vara i egen kommun, det kan vara till precis vem som helst och var som helst!. Jag kan ju nämna att jag redan har ett samarbete med en företagare från Närpes på gång. Det finns inga avstånd att prata om idag. Ta inspiration av min text och bjud in företagare som du vill samarbeta med. Kör hårt!! Du kommer knappas att förlora något på det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *