Att våga drömma

Alla har en dröm, en dröm som man endera vågar säga högt eller som man bara håller för sig själv. Någon kan även kalla sin dröm för fantasier. I princip är det ju samma sak – jag fantiserar – jag drömmer. Huvudsaken är att man vågar se framåt och att det finns en vision om hur man vill ha det i framtiden. Ett mål är även en dröm. Man skall ha ett mål, endera för sig själv – eller för sitt företag.

Men hur hittar man fram till sitt mål?

En sak som jag lärt mig under åren är att tänka positivt på sin dröm. Visualisera drömmen. Låtsas se hur den ser ut i framtiden – för att lättare kunna nå den (och sen veta att man nått den). Men framför allt tror jag på positiva tankar och att förtränga de negativa och andras negativa kommentarer. Det finns människor som inte vågar tro på sina drömmar, dessa människor är väldigt negativa och är oftast de som kommer med de negativa kommentarerna då andra vågar göra något åt sina drömmar. Det kan även kallas avundsjuka.

Jag vill tro på att jag når mina drömmar, förr eller senare. Jag vill tro att alla människor som har en dröm skall få uppleva den i verkligheten. Därför tror jag också på att en småföretagare kan nå sitt mål och sin dröm, det bara krävs en hel del stryka och tro på sig själv. Det är klart att man kan misslyckas ibland – men det är bara bra. Ett misslyckande ger dig en erfarenhet som man omvandlar till styrka. Denna styrka ger dig mod att fortsätta mot målet.  Ifall man misslyckas på nytt igen så blir man bara starkare – det är bara att bita ihop, och fortsätta mot målet, mot drömmen! Det finns en mening med allt som händer och erfarenheterna man får genom livet skall man ta vara på.

Livet är kort och alla är unika i sitt rum och i sin tid. Du är den enda som kan förverkliga din dröm – så ta till dig modet att gå mot den. DU ÄR FÖR VIKTIG FÖR ATT GE UPP!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *