Att kämpa i motvind

Vad gäller mitt andra företag så kan man säga att motgångarna är flera än framgångarna för tillfället. Men företagarna bakom detta är både envisa och har styrkan att våga gå emot de som misstror och vänder motvinden till oss.

Jag surfade lite på att vara envis och det kom upp några intressanta inlägg om personer som varit envisa och vågat tro på sin idé trots att många haft en del synpunkter på den.

Daniel Ek från Spotify säger att ”du är skyldig världen att visa att idén du har var värd att satsa på”. Var inte rädd för att göra något av din idé, även om någon annan gör samma sak.

– När det gäller de flesta idéer har de uppstått på olika ställen samtidigt. Och är det inte någon som har presenterat samma idé bör du kanske vara orolig, sa Daniel Ek.

Facebook grundaren hade samma motgångar, ingen trodde på hans idé. Var är han idag?

hmmmm…

Det stämmer att det finns många med samma idé, många kan redan vara på god väg med att hitta vägen till succé, emedan några kan bara vara på startlinjen. Där skulle jag placera oss. På startlinjen. Målet kommer att bli fantastiskt då vi väl är där. Men när vi kommer dit vet jag inte.

Men det vet jag, att alla med en liknande idé har ett bra koncept. Men vi kommer alla att paketera det så att det passar våra egenskaper och kunskaper. Det paket vi erbjuder består av en stor hög med passion, erfarenheter och envishet. Vi tror på oss, vi tror på vår idé – annars skulle vi aldrig ha börjat med det. Annars skulle vi inte satsa all vår extra tid i det vi håller på med. Visst lyssnar vi och visst ändrar vi oss vartefter vi behöver – men i de fall där vi vet att det känns rätt i vår mage så vill vi inte ändra oss. Vi har målet klart och dit skall vi nå – på ett eller annat sätt. Men tyvärr så är dagens sanning  att de som sitter och ruvar på pengarna inte kan förstå vår idé och vision, därför att de kan inte sätta sig in i vårt huvud och se det vi ser. Våra ord är tomma för dem. Vad gör man då? Jo, man fortsätter och kämpar och ger inte upp. Vi har som sagt målet klart, vi skall nå dit. Hur vet jag inte. Men på något sätt. En dag kommer vi att kunna visa upp att vi nått målet. Med vems hjälp vet jag inte, men den som ger oss lösningen kommer att få en hedersplats på mållinjen.

#blogg100, dag26

 

4 reaktioner på ”Att kämpa i motvind”

    1. Maria Norrlin-Asplund

      Tack Jess 🙂 Tja, med denna verksamhet vet jag inte om vi blir större än facebook – men företagarna bakom tycker ju om att jobba – så vem vet vart vi hamnar :):)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *