Att följa sina drömmar och hitta sin skatt.

Ibland kommer jag på mig själv med att drömma om något som inte är riktigt klokt. Som typ att få göra något som man kanske inte riktigt behärskar eller ens kommer att nå till.  Men samtidigt så funderar jag många gånger på varför jag kommer i kontakt med vissa personer under vissa perioder. Ibland kan jag faktiskt tänka på hur i all världen hamnade jag just hit, i den här situationen? Men, man behöver ju inte ha svar på allt här i världen. Har man bara tålamod så kommer svaret emot en vacker dag. Och då vet man varför.

Du måste komma ihåg att du inte måste något alls”. Ibland måste man bara låta flowet ha sin egen gång och inte vara så hiskelit otålig.

Tänkte dra en saga på det:

För länge sedan i staden Krakow levde en gammal from och solidarisk man som hette Izy. Flera nätter drömde Izy att han reste till Prag och kom fram till en bro över en flod. Han drömde att på ena sidan floden, under bron, fanns ett lummigt träd. Han drömde att han grävde ett hål vid sidan av trädet och att han hämtade upp en skatt ur hålet som gav honom välstånd och lugn resten av livet.

I början lade inte Izy någon vikt vid drömmen. Men när drömmen uppenbarade sig under flera veckor så tolkade han det som ett meddelande och bestämde sig för att inte kunde slå dövörat till för informationen som kom från Gud, eller någon annanstans ifrån, medan han sov.

Trogen sin intuition packade han sin åsna för en lång resa och gav sig av mot Prag.

Efter sex dagar på resande fot kom den gamle mannen fram till Prag och bestämde sig för att leta reda på bron över floden i utkanten av staden.

Det fanns inte många floder och inte heller så många broar, så han hittade snabbt stället han letade efter. Allt såg ut som i drömmen: floden, bron, och vid sidan av floden trädet som han skulle gräva under.

Det vara bara en detalj som inte hade uppenbarat sig i drömmen: bron vaktades dag som natt av en soldat från kungliga gardet.

Izy vågade inte gräva så länge soldaten fanns där, så han slog läger nära bron för att vänta. Andra natten började soldaten bli misstänksam mot mannen som campade nära hans bro och gick dit för att förhöra honom.

Den gamle mannen såg ingen anledning att ljuga för honom. Därför berättade han att han hade kommit från en stad långt borta för att han drömt att i Prag under en bro som denna fanns en skatt begraven.

Vakten började gapskratta.

– Du har rest långt för en dumhet, sa han. Sedan tre år tillbaka drömmer jag varje natt att i staden Krakow under spisen som till en gammal gamling vid namn Izy finns en skatt begraven. Ha hahaha! Tycker du att jag borde åka till Krakow för att leta efter den där Izy och gräva under hans spis? Hahahaha!

Izy tackade hövligt vakten och återvände hem. När han kom fram grävde han ett hål under spisen och hittade skatten som alltid legat begravd där.

treasure

#blogg100, dag 89

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *