Använd hashtags rätt

Idag torde de flesta veta vad ordet hashtag innebär. Hashtag är ett sökord som gör att din målgrupp hittar dig. Du når din målgrupp och med den rätta hashtaggen som ger mera engagemang. Skriv ditt sökord direkt efter symbolen # -> #celma_marketing
Men det finns några saker du bör tänka på:

– Gör inte din hashtag för lång. Lägg inte flera ord efter varandra om ditt syfte verkligen är att nå din målgrupp. Är du privatperson och skriver den långa hashtaggen för att komprimera dina texter så är det väl okej…

– Se till att din hashtag är lättläst. Ingen har tid idag att läsa en hashtag flera gånger och fundera vad du ditt syfte är.

– När du funderar på vilken hashtag som beskriver din produkt och når fram till din målgrupp bäst – testa med att skriva in ordet i sökfältet först. Troligtvis finns ordet redan – men hur har den använts? Ger hashtaggen fel hänvisning till din produkt?

– Hitta en unik hashtag för din produkt.

– Använd inte för många hashtags. Tyvärr ger mängden en sämre upplevelse av ditt inlägg om du har massor med olika ”syftningar” till din bild. Rekommendationer ligger på två hashtag.

– Se till att förklara ditt inlägg med väl valda ord före du går över till hashtaggen. Lägg aldrig in ett inlägg utan förklarning med ”vanliga” ord.
– Se till att din text berör målgruppens känslor. Var inte luddig i din förklarning. Ställ en fråga. Prata till din målgrupp. Sälj inte.

– Har du en egen hashtag – se till att lyfta fram den och marknadsföra den.

– Behöver du mera tips så hjälper jag dig gärna #celma_marketing #föreläsningar #marknadsföring

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *