Hållbar planering och kommunikation

Hur mycket har du funderat på företagets kommunikation inom ämnet hållbarhet? 

”En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”

Det vi vet idag är en sak,  det som händer i morgon beror mycket på hur vi agerar idag. 

Varje företag måste faktiskt sätta sig ner och fundera på morgondagen – så att vi alla får uppleva den. 

Men hur skall vi göra det?

Inom det här ämnet finns det massor att reflektera över – och agera med. Men någonstans måste vi ju börja. 

Så…

Hållbarhet betyder att vi måste agera på något sätt. Sätta oss ner och fundera på om företagets tjänster och produkter har en negativ påverkan på miljön och människan. 

Kan produkten återanvändas på något sätt? Är den miljövänlig eller kan den på något sätt justeras så den blir mera miljövänlig? Finns det något vi kan göra på annat sätt, eller måste vi byta ut vissa produkter?

En stor bit att bita i minsann.

Sen var det kommunikationen. 

Hur berättar man för sina kunder om att man tar sitt ansvar då?

Nå, börja med att berätta vad du vill med tanke på ämnet. Hur du tänker agera och justera. Berätta om hur du önskar att framtiden i ditt företag ser ut. Berätta gärna om dina brister också – det visar att du är medveten om bristerna och att du tänker göra något åt dem. 

Hitta inte på och absolut ingen greenwashing (företag marknadsför sig som hållbara fast de inte är det).

Gör upp en strategi och var tydlig i din kommunikation. Håll dig uppdaterad och lär dig av andra. Det är få som kan kalla sig experter inom detta. 

I mitt företag (Celma marketing) har jag ingen strategi ännu, eftersom mina tjänster är till stor del digitala. Men jo, säkerligen finns det saker jag måste tänka till på.

I mitt nya företag som jag startat upp tillsammans med en annan Mia, så är våra tjänster till det största hela en tanke på hållbarhet. Cirkulär sådan. “Den enes skräp, den andres guld”. Sälj bort, ge bort ditt överflöd. Läs mera om våra tjänster vid hemsidan: https://cleanhome.fi

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *