Att komma igen efter sommaren

Snart är sommaren över. Idag börjar ungdomarna skolan och livet återgår till det normala för de flesta familjer.

Själv är jag och mina firmor fortfarande kvar på sommarstugan. Datorn är givetvis med och på dagarna sitter jag inomhus och arbetar. Passar dock på och tar några pauser emellanåt och “värmer mig” av solens varma strålar. Men på kvällarna njuter jag av de fantastiska solnedgångarna och spegellugnt hav som vi nu äntligen fick i augusti.

IMG_3160

 

Sommaren blev kanske inte som jag fantiserade, att få njuta av en bok i solen och hitta ny energi. Nej, istället färdigställde vi Selmas Torp och kunde i mitten av juli ta emot de första gästerna. Vi har nu haft ett antal olika gäster och feedbacken har varit mycket positiv. Jag är så glad och nöjd över det vi har åstadkommit.

 

 

 

Här kan du se en kort video från torpet:

 

Ännu finns det en hel del att fixa och trixa där, men paniken med att få det klart är äntligen över. Vi kommer att ordna en “öppet hus dag” vid torpet, så då får ni komma och kika på vårt projekt. Troligtvis blir det sista veckan i augusti, om inte förr. Håll utkik på vår websida  http://www.selmastorp.fi och vår Facebook sida https://www.facebook.com/SelmasTorp1

För tillfället försöker jag bygga upp min energi, den har legat lite på sparlåga under de senaste veckorna. Så blir det då man pressar sig själv under ett par år. Det är väl något som de flesta företagare känner igen. Hopplösheten att inte få till det. Energibortfall. Känna att man måste, men det finns ingen inspiration. Paniken.

Men, som företagare har man inte råd att ligga på latsidan. Man måste, måste, måste komma igen. Räkningarna betalar inte sig själv. Och, jo, jag känner av att byggprojektet har tagit för mycket av min CELMA firma. Men man måste prioritera.

Så nu är det nog bara att rycka upp sig och komma igen. Börja planera in workshoppar och föreläsningar. Hitta nya kunder och uppdrag. Få igång mig själv och efterfrågan.

Lite uppdrag har jag på gång. Skriva en bok om min hemby. Älskar att skriva den. Så mycket intressanta historier och händelser. Jag får så många “aha”-upplevelser då jag läser och skriver om vad som hänt i hembyn.

Jag håller även på att skriva en artikel till en tidning. Skall också planera en inspirationsföreläsning till http://www.festival.fi/start/. Planerar in workshoppar om sociala medier. Och även mitt samarbete med Anne Manner skall planeras noggrannare. Där har vi mycket intressanta saker på gång. Håll utkik här: https://www.facebook.com/visynsibruset

Det jag nu vill passa på och erbjuda till er företagare är nedanstående paket: fokus på din synlighet.

Idag måste vi företagare bli bättre på att kommunicera. På att satsa på vår berättelse. Inte fokusera på fakta, utan på det som konsumenten vill läsa om. Vad är din produkt? Vilka problem löser den för mig? Vem är du? Vad berättar du? Hur berättar du om ditt företag?

Kontakta mig gärna för en genomgång av ditt företag, din berättelse och dina produkter.

websynlighet

 

Som slutkläm, mitt i allt känner jag inspirationen återvända. Ibland behövs det inte mycket för att den skall blossa upp. Bara tanken på att just du kontaktar mig får mig att hoppa högt av glädje. Gör min dag <3

ring 050 5555 226. Gärna redan nu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *