Om mig

KONTAKTA MIG: +358 50 5555226 / maria@celma.fi

Vem är jag då som står bakom Celma?
Jag heter Maria Norrlin-Asplund och är bosatt i Korsholm.
Utbildningar
Tradenom inom marknadsföring och internationell handel (VYH)
Primärskötare (VSI)
Kurser
Företagsledning (YA)
Företagets visuella helhet (Novia YH)
Markkinointiviestintä (Vaasa universitet)
Marketing Planning (Berghs school of communications)
NVC (Novia)
NLP practitioner (Novia)
Förtroendeuppdrag
Ordförande för Korsholms företagare
Ordförande för Kustösterbottens ensamföretagarutskott
Styrelsemedlem i Kustösterbottens företagare
Medlem i Österbottens jämställdhetsgrupp
Styrelsemedlem i Korsholms kvinnoförbund
Ersättande medlem i Vaseks styrelse

Mitt första företag startade jag år 1994, en bybutik ute i Maxmo Skärgård. Mitt andra företag Celma startade jag år 2010 och mitt tredje företag NorAsp Ab startade jag tillsammans med min man år 2013.
Mitt största intresse är att hjälpa andra företagare till större synlighet. I dagens läge är det jättesvårt att synas genom det tjocka brus av nyheter som vi som konsumenter tar emot.
Ett sätt att lyckas med sin synlighet är att satsa på sociala medier, att hitta sin målgrupp där och få till en dialog. Det är inte heller lätt. Man måste även satsa på att hitta kundens behov och prata till dem. Inte försöka sälja, utan istället kommunicera.
För att nå ut till er företagare så ordnar jag föreläsningar, workshoppar i marknadsföring och sociala medier. Jag håller dessa på en nivå som passar er och anpassar föreläsningarna till era behov. Även föreningar och projekt anlitar mig för detta ändamål. Jag antar även uppdrag som baserar sig på era behov – med allt från planering till utförande.
Jag har en hel del arbetserfarenheter bakom mig, som stöder min kunskap och mitt arbete gentemot era behov.
För att nämna några så är försäljning till både konsumenter och företag ett av de största, sen har jag även arbetat internationellt med både visuellt material och redaktör för en teknisk tidning.
Jag har även flera års erfarenhet från sjukvården och företagsvärlden där jag provat på ett som annat.
Jag erbjuder även grafisk design med allt från planering av logo, färgval samt övrig visuell kommunikation (annonser, broschyrer, affischer, tidningslayout etc). Allt material som jag gör går endera till printning eller som digitalt material som du kan publicera på din hemsida och sociala kanaler.